Schöffel VENTLOFT JACKET LAHTI Turjakke grey

vvM12Yr96S
Schöffel VENTLOFT JACKET LAHTI - Turjakke - grey

Materiale & vedlikehold

Overmateriale 100% polyester

Materiale innfelling 86% polyamid, 14% elastan

Materiale fyll 100% polyester

Fôr 100% polyester

Fôr Lett fôret

Teknologi Primaloft

Vedlikeholdsråd Maskinvask på 30°C, Finvaskprogram

Produktdetaljer

Sportstype Vandre, Urban friluft

Krage Fôret krage

Krage Fôret

Ekstra Zip-in-kompatibel

Lukking Glidelås

Lommer Glidelåslommer, Lomme på innsiden

Lukking Gjennomgående glidelås i front

Lommer Innerlomme, Napoleonlommer, Innstikkslommer med glidelås

Ermekant Elastisk

Mønster Ensfarget

Detaljer Elastisk linning

Funksjon Pustende, Vindtett, Vannavstøtende

Antall lag 2 lag

Artikkelnummer SC742F03H-C11

Modellhøyde Modellen er 185 cm høy og har på seg størrelse 50

Passform Normal

Lengde Normal lengde

Ermelengde Langermet

Ermelengde 67 cm i størrelse 50

Ryggbredde 47 cm i størrelse 50

Totallengde 66 cm i størrelse 50

Alltid gratis frakt og retur

100 dagers åpent kjøp

Schöffel VENTLOFT JACKET LAHTI - Turjakke - grey Schöffel VENTLOFT JACKET LAHTI - Turjakke - grey Schöffel VENTLOFT JACKET LAHTI - Turjakke - grey Schöffel VENTLOFT JACKET LAHTI - Turjakke - grey Schöffel VENTLOFT JACKET LAHTI - Turjakke - grey Schöffel VENTLOFT JACKET LAHTI - Turjakke - grey Schöffel VENTLOFT JACKET LAHTI - Turjakke - grey
Velg en side
Facebook Twitter Epost Del
Ordentligmat.no
...heimkunnskap for voksne
adidas Performance NUMBER 03 Tshirts med print high resolution blue
Seafolly SAHARA NIGHTS ACTIVE SINGLET Bikinitop black

Hjemmelaget majones på under 2 minutter er faktisk ikke bare mulig, det er enkelt.

Hjemmelaget majones er ikke vanskelig, og det er på listen over de tingene som man absolutt burde lage oftere. Som regel er det likevel forbundet med frykt for feiling, og mangel på tålmodighet. Det må ikke være slik. Ordentlig hjemmelaget majones tar omtrent et minutt å lage. Vi liker at ting tar tid, men i dette tilfellet er det ikke noen grunn til å somle.

Majones lages av egg og olje. I tillegg har man salt, sennep, krydder, sitron og/eller eddik i, men disse ingrediensene har med smak og preservering å gjøre, mer enn selve majonesen. Det er emulsjonen mellom oljen og eggeplommen (væske) som skaper magien.

Oppskrift hjemmelaget majones:

2 dl solsikkeolje

Blandt alt utenom oljen i beholderen.

2 eggeplommer (romtempererte)

2 ss vann

2 ts sennep

2 ts hvitvinseddik

evt Pepper.

Vi velger solsikkeolje fordi den er nøytral i smaken, vær veldig forsiktig med extra virgin olivenolje (EVOO) ettersom det setter en kraftig smak på majonesen. Bruk en sennep du liker, men tradisjonelt er Dijon en klassiker. Smakstilsetningene er selvsagt helt åpen, og f.eks hvitløk gjør dette til en oppskrift på hjemmelaget aioli.

Så til revolusjonen: vanligvis lages majones ved å blande alle ingrediensene med unntak av oljen, og så helle i oljen i en tynn stråle under visping. Dette er viktig for at ikke ingrediensene skal skille seg, men det finnes en mye smartere måte å gjøre dette på:

Sett i stavmikseren og hell på oljen. La eggene sette seg i bunn

Hell alle ingrediensene (unntatt oljen) i en høy og smal beholder. Sett stavmikseren i bunn og hell over oljen forsiktig, (grunnen til å helle forsiktig er at man sparer ventetid etterpå). Oljen er lettere enn de andre ingrediensene og legger seg på toppen. Stavmikseren står i bunnen av beholderen og vil vispe egg for det meste, men litt og litt olje… Samme prinsipp, samme regler, men betydelig enklere.

Deretter er det bare å gi gass på stavmikseren, og etter som man ser at emulsjonen starter så løfter en litt på stavmikseren. Noen stavmiksere ordner dette selv ved å skape undertrykk og sirkulasjon. 1 minutt senere er majonesen ferdig . Enkelt og greit.

- Advertisement -
» Vila VIBISTA DRESS Dongerikjole medium blue denim
Ølbrygging
Rip Curl YAMBA STRIPE CROP Bikinitop navy
Publisert august 22, 2017
2Utsikt
1
Shares

Når sommeren er på hell og september gjør sitt inntog er det på tide å høste «fruktene» fra din egendyrkede humle. Kanskje rekker du ikke dette i år, men kan du lese hvordan du dyrker din egen humle neste år.

Høsting

Du vet du kan høste humlekonglene når:

Venter man derimot for lenge med å høste konglene blir de mørkere gul i farge og mister dessverre både bitterhet og aroma.

Tips: kutt ned planten før du høster konglene. Planten visner allikevel når frosten kommer og da kan du plukke konglene på bakken istedefor å balansere i en stige.

De høstede humlekonglene burde tørkes så fort som mulig for å bevare bitterheten og aromaen. Det kan gjøres på flere forskjellge måter. Her er tre:

metallrist tørkemaskin

Humlen er tørr nok når den smuldrer i hendene når du klemmer på den og når stangen i midten av konglen knekker og ikke bøyer seg. Kjernen skal heller ikke føles oljete å ta på. De tørkede humleblomstene består blant annet av 15 – 30% harpiks, 0,3 – 3% essensielle oljer og 10% fuktighet.

Når humlen er tørr er det viktig å oppbevare den så lufttett og kaldt som mulig.

Tips: Stapp humlen i vaskede syltetøyglass med skrulokk og putt i fryseren.

Plastpose er ikke tett nok! Du kan fryse humlen før den er tørket også, men da vil den ta mye større plass.

Bitterstoffet lupulin er grunnen til at man begynte å bruke humle i ølbrygging. Det har nemlig naturlig konserverende egenskaper i tillegg til at det hindrer visse type bakterier å vokse i ølet.

For å kunne bruke din tørkede humle som en bitterhumle burde man vite omtrentilg innholdet av alfasyrer (angir bitterhet). Vet du ikke hvilken type humle du har blir det vanskelig å beregne, og må prøve deg litt frem. Dersom du vet sorten kan du sammenligne med samme humlesort dyrket i England eller USA og regne med ca 50-70% av hva som er det typiske alfasyreinnholdet der.

Ved å bruke humlen som aromahumle spiller det ingen rolle hvor bitter humlen er. Da tilsettes den mot slutten av koketiden.

Humle er ikke bare forbeholdt ølbrygging. Humlen har også en rekke andre egenskaper som gjør at man kan bruke den

Privat

Bedrift

Kundeservice

Besøksadresse: Nemi Forsikring AS Østensjøveien 43 0667 Oslo Postadresse: Postboks 126 Bryn 0611 Oslo Kundeservice: 22 91 33 00 Hverdager: 08:00 - 16:00 Lør/Søn: Stengt Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no

Snarveier

Maria Mare BELLA Sandaler sarme pink/gold
MIN SIDE